...ElitBeach


Nyheter

2005-07-28
Det är nu definitivt att Mattias kommer hem från USA den 6:e Augusti. Mattias kommenterar: "Det här kommer bli hur bra som helst. Jag har lärt mig massor av Jon och kan knappt vänta att ta del av det som Magnus lärt sig. Det är bra att vara isär ett tag ur spelsynpunkt eftersom man på så sätt undviker att fastna i tränings- och spelmönster."

2005-07-28
Elitbeach tackar Magnus Falk (mfalk.se) ödmjukast för den nya designen på sidan och placerar honom genast i kategorin sponsorer.

2005-07-12
Träningen fortgår på olika håll för Mattias och Magnus. Magnus har fortsatt sin träning med Sven-Pär som planerat medans Mattias tränar i USA med en av USA's främsta beachspelare - Jon(athan) Garner, som tagit honom under sina vingar, och givit honom smeknamnet 'the swedish hammer'. Magnus har under tiden hunnit med att spela några challenger-turneringar och kommenterar: "Det här passar oss perfekt. Spelet är renare och nu har jag provat och vet vad som krävs. Vi är redan på en så hög nivå att vi kommer klara oss utmärkt i challenger. Jag är mest otålig - se till att få hem den där långa killen från staterna någon gång så vi får visa vad vi kan!".


2005-07-04
Idag lämnar ena halvan av ElitBeach (Mattias) landet för att åka till USA för att kombinera träning med arbete under en dryg månad. "Planen är att köra styrka på vardagarna och träna beach under helgen.", kommenterar Mattias. Under tiden kommer Magnus att träna med den gamle beach-räven Sven-Pär Olsson från GBC. "Sven-Pär kommer väl i tiden för vår del", säger Magnus och fortsätter: "Vi har kommit till en nivå när vi måste utvecka vårt spel mer på det teoretiska planet med rörelsemönster osv, och där kommer Sven-Pär väl till pass eftersom han agerat elittränare på beachen.". Magnus och Sven-Pär kommer under Juli även hinna spela några Challenger-turneringar. (fotnot: Mattias kommer enligt planen hem den 5:e augusti.)


2005-07-02
I turneringen på Öland gick laget inte vidare till slutspel. Mattias ögoninfektion förvärrades under natten och påverkade både syn och koncentration. Det blåste stark vind på Böda, något som laget inte tränat särskilt mycket för. Magnus kommenterar: "Vi är bortskämda i Uddevalla. Planerna ligger så skyddat så vi nästan aldrig får möjlighet att träna i stark vind. Att någon skadar sig eller blir sjuk inför en turnering kan man inte göra något åt; Men att träna mer med vind är ett måste.". I övrigt höll laget ihop spelet bra och hade en betydligt högre och jämnare lägsta-nivå än turneringen i Jönköping i onsdags."

2005-07-01
Efter en läkarundersökning har det konstaterats att Mattias har en kraftig infektion i sitt vänstra öga och morgondagens turnering kan vara i fara...


2005-07-01
Artikel om jag laget publicerades idag i TTEla.
Klicka här för att läsa

2005-06-30
Vilodag. Nästa turnering för laget spelas på lördag på Böda strand, Öland.

2005-06-29
Idag spelade laget sin första riktiga turnering i Jönköping och tar sig vidare till slutspel men förlorar där första matchen och är sedermera ute ur turneringen. "Det är vår orutin som vi förlorar på", säger Magnus och fortsätter: "Vi behöver mer matchträning mot bra motstånd. Vi vet att vår högstanivå är bland de högsta i Sverige, så nu behöver vi bara höja lägstanivån och hitta jämnheten i spelet. Vi får inte glömma bort att vi tämligen enkelt slog två betydligt mer rutinerade lag när vi höll ihop vårt spel."